fbpx

80% van alle teams functioneert niet

Wij geven je een stappen plan om je team sterker te maken.

Joris van der Worp

EEN GOED FUNCTIONEREND TEAM ZORGT ERVOOR DAT DOELEN OMGEZET WORDEN IN RESULTATEN

Voor ieder team is het belangrijk om het resultaat helder in beeld te hebben, maar waarom gaat het zo vaak mis met het functioneren van teams?   

Een veel voorkomend probleem is dat de teamleden elkaar niet goed kennen. De teamleden zijn teveel met zichzelf bezig en communiceren te weinig. 

Kijk maar eens om je heen in de pauzes, hoeveel collega’s of teamleden zitten op hun telefoon?

Maar hoe zorg je voor een sterk team? Wij geven je een aantal stappen om jullie team sterker dan ooit te maken. 


1. WERK MET EEN KLEIN TEAM
Voor mij als trainer werk ik graag met groepen van 4 tot 10 personen. Door met een kleine groep te werken, heb ik genoeg aandacht voor ieder individu.

Soms werkt het juist heel goed om met een grote groep te werken. Bij onze bedrijfstrainingen bestaan de groepen meestal uit 10 tot 20 personen, zodat er veel samengewerkt kan worden.   

Uit onderzoek van de Britse psycholoog R. Meredith Belbin bestaat een goed functionerend team uit 6-8 personen. 

Hoe vriendelijker en emotioneel stabieler iemand is, hoe beter dat is voor het team.

2. DIVERSITEIT
Voor mij als trainer houdt ik de trainingen ook divers. Niet alleen om de trainingen leuk te houden, maar als je steeds dezelfde oefeningen doet gaan je spieren wennen aan de beweging. 

Voor teams is diversiteit ook erg belangrijk. Het is niet goed om alleen maar perfectionisten in je team te hebben, maar verschillende karakter die elkaar aanvullen.  

3. DOE LEUKE ACTIVITEITEN
Naast de de deadlines en verschillende opdrachten, is het belangrijk om samen met je team leuke activiteiten te organiseren. 

Vooral activiteiten waarbij je moet samenwerken werken top! 

 

4. BLIJF REFLECTEREN
Sta regelmatig stil bij het eigen functioneren. Door hierbij stil te staan zal de planning verbeteren en zal jullie team op de lange termijn leren van de gemaakte fouten.