Beweging is de werkstress remmer voor je personeel

Werkstress remmer

Werkstress is beroepsziekte nummer 1 en kan voor hoge ziektekosten zorgen. In totaal betalen werkgevers 2,8 miljard aan stress gerelateerd verzuim. Maar wat is een werkstress remmer en welke rol speelt voldoende beweging bij het remmen van werkstress?

Klachten werkstress

Ruim een derde van werkend Nederland ervaart op dit moment met de corona crisis meer werkstress. Waarschijnlijk ervaar jij als leidinggevende , hr manager of als werknemer dat je sneller geprikkeld bent.

Alleenstaanden

Bij alleenstaanden is de kans op stress en burn-out klachten nog groter dan bij samenwonende. Dit komt door eenzaamheid. Alleenstaanden net als samenwonende behoefte aan de warmte van een groep.

Te veel werken

Te veel werken kan ook zorgen voor een grotere kans op stress en burn-out klachten. Doordat werknemers minder naar kantoor kunnen, is de kans groot dat werknemers te veel werken. Dit vergroot niet alleen de kans op meer stress, maar gaat ook ten kosten van de productiviteit.

Stoppen met werk door stress

Als werkgever wil je voorkomen dat werknemers stoppen met werk door te veel werkstress. Maar wat is een werkstress remmer en waarom moeten werknemers bewegen om de negatieve gevolgen te verminderen.

Hippocampus is een werkstress remmer

Je hippocampus is verantwoordelijk voor informatieverwerking. Naast informatieverwerking zorgt de hippocampus ook voor het remmen van stress. Als een werknemer langdurig teveel werkstress heeft, krimpt de hippocampus en komen werknemers in een negatief spiraal.

Hoe herstel je het hippocampus

Gelukkig kan je de hippocampus herstellen door beweging. Niet zomaar bewegen, maar bewegen met een verhoogde hartslag. Door te bewegen met een verhoogde hartslag zorgt het stofje BDNF (Brain Derived Neurotrofic Factor) voor het herstel van de hippocampus.

7 minuten uitleg over stress en wat je eraan kunt doen.

Bewegen!

Het is belangrijk dat werknemers gaan en blijven bewegen. De hele dag moeten de hersenfuncties hard werken en dus ook goed kunnen herstellen. Met Personal Training Truck zorgen wij dat werknemers op de juiste intensiteit trainen om zo op een actieve manier te ontspannen.

Laagdrempelig

De ene werknemer heeft sneller een verhoogde hartslag dan de ander. Daarom kunnen werknemers met de truck iedere oefening aanpassen naar de gewenste intensiteit. Hierdoor zijn de trainingen uitdagend en laagdrempelig. Er wordt dus niet getraind met verschillende groepen qua niveau, maar alle werknemers trainen in één groep.

Gevarieerd trainen

Sport is goed voor de vitaliteit op de werkvloer, maar niet iedere werknemer vind het leuk. Iedere keer dezelfde oefeningen in de sportschool gaat na een tijdje wel vervelen.

Met Personal Training Truck zorgen wij iedere week voor een gevarieerd circuit. Variatie is niet alleen goed voor fysiek en mentaal sterk personeel, maar het is ook nog eens leuk.

Hard lachen en hard trainen

Naast de variatie is de combinatie van hard lachen en hard trainen belangrijk. Een training moet leuk zijn voor je personeel. Geen standaard sportschool, maar samen met collega’s voor de deur trainen. Met een lekker muziekje op de achtergrond je hersenfuncties laten herstellen. En natuurlijk ook werken aan een fysiek sterk lijf.

Meer lezen?

Outdoor fitness oefeningen
Outdoor fitness oefeningen

Werkstress remmer
Beweging is de werkstress remmer voor je personeel

Werkstress is beroepsziekte nummer 1 en kan voor hoge ziektekosten zorgen. In totaal betalen werkgevers 2,8 miljard aan stress gerelateerd verzuim. Maar wat is een werkstress remmer en welke rol speel…

Teambuilding activiteiten outdoor
Teambuilding activiteiten voor bedrijven

stappenplan terugdringen ziekteverzuim
Bootcamp voor bedrijven

Bedrijfsbootcamp met Personal Training Truck is eigenlijk een luxe vorm van bedrijfsfitness.

Sportschool Volendam
Bedrijfsfitness op locatie

Je bent hier waarschijnlijk om je op zoek bent naar een unieke manier van bedrijfsfitness. In dat artikel leggen we de mogelijkheden uit van de standaard bedrijfsfitness en de mogelijkheden van Person…